De Vito staat vastDe sneeuwranden in de Saftlevenstraat waren zo hoog dat geparkeerde auto’s er nauwelijks meer uit kwamen. Om niet in dezelfde val te lopen als die waar de Alfa Romeo met winterbanden niet uit kwam, ging ik er in tussen de boom en het verkeersbord door. De achterwielen spinden en ik kwam steeds dichter bij de paal van het verkeersbord. Bij vijf centimeter wist ik dat doorgaan zeker zou leiden tot een heftige afdruk van de paal in mijn flank. Er was hulp nodig. De auto stond niemand in de weg tussen de boom en het verkeersbord en half op de parkeerplaats.

Toen ik beneden kwam met schuimplastic voor tussen de paal en de auto, een schep en een emmer heet water om het ijs onder de spinnende achterwielen te laten smelten, zat er een bekeuring onder de ruitenwisser. Een gele, politiewerk dus. “Ga toch boeven vangen” dacht ik.

Het is gelukt er uit te komen zonder schade. Nu nog de uren die nodig zijn om bezwaar te maken tegen deze belachelijke bekeuring.